Početna | Reference | Linkovi | Kontakt

Sve veze
Kontakt telefon

Web dizajn - pravi saveti za dobar web sajt.

Web hosting Srbija

Šta je web hosting?

Web hosting je zakup mesta na nekom serveru (računaru koji je stalno povezan sa internetom) na kojem će biti smešten Vaš web sajt.

Bitno je znati da osim cene web hostinga postoji više faktora na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom odabiranja web hostinga.

Neki od važnijih osobina web hostinga koje treba uzeti u obzir:

Cena web hostinga

Vodite računa da su cene poslednjih godina opale. Uglavnom kod većih firmi koje plaćaju za jedan te isti web hosting već godinama, neka provere aktuelne cenovnike hosting kompanija, jer su verovatno već odavno cene smanjene ali iz "navike" i dalje starim klijentima naplacuju stare, velike cene.

Veličina prostora na serveru

Kapacitet koji je obezbeđen za vašu web prezentaciju. Kod jednostavnih web prezentacija koje nemaju naprimer galerije slika od nekoliko stotina ili hiljada običnih ili panorama slika ili recimo video materijala - za njih će sigurno biti dovoljan i minimalni kapacitet koje hosting provajder nudi.

Dakle ono što "jede" megabajte na web hostingu su slike (zavisi od rezolucije, ali u proseku racunajte sa oko 200 kilobajta (0,2 Mb) po fotografiji. MP3 video materijal isto može da odnese kapacitet. Orjentaciono oko 1 Mb/minuti. I naravno video materijal. Mada bismo vam ovde preporučili dobro poznati youtube, gde postavide video i samo ugradite "embed" kod u vaš sajt. Ovakav video se fizički nalazi na youtube serveru, ali izgleda kao deo vaše prezentacije.

Bandwidth

Bandwidh je veličina protoka koji je obezbeđen za vaš web sajt. Za one sajtove koji imaju ispod 100 poseta dnevno, garantovano će i najmanji bandwidth biti dovoljan što hositng kompanije nude.

Svakako krenite od manjih paketa, pratite protok i po potrebi zatražite veći kapacitet. U većini slučajeva će vas hosting kompanije unapred i upozoriti ukoliko se približite ovom limitu.

PHP, MySQL, Cpanel itd.

Gore navedene osobine su neke od najbitnijih. Ima ih naravno mnogo više, naprimer broj email naloga, da li dobijate PHP i MySQL podršku, da li ima cpanel uz hosting gde vi možete da pratite statistiku, bandwidth i ostale korisne paremetre itd.

Pouzdanost i brzina web hosting servera

Na žalost ove osobine je već teže unapred proveriti ili saznati. Ono što možete unapred da proverite jeste lokacija web servera. U prednosti su oni koji se nalaze na evropskom kontinentu. Dakle istina da su američki serveri donekle jeftiniji ali ipak velika količina manjih fajlova ipak brže prolazi kod fizički bližih servera (naprimer UK, nemačka, holandija, itd.)

Web-dizajn.eu nudi web hosting po izuzetno povoljnoj ceni ali isključivo za sajtove koje su naše delo.

 

Subotica Link - dodajte link besplatno Copyright © 2009 Web i grafički dizajn,
izrada sajta i optimizacija sajtova za Google Web harmony portfolio strana